Klankconcert

Een klankreis is een helende en ontspannende belevenis met o.a. klankschalen. Een meditatief concert op locatie of in mijn praktijk in Tilburg.

Reis: Een klankreis beleef je liggend op een matrasje, en met je ogen dicht. Het is een meditatief concert waarbij instrumenten uit de hele wereld worden gebruikt: De Afrikaanse djembé, de sjamanentrommel en Indiaanse fluit uit Noord Amerika, de didgeridoo uit Australië, de gong en de klankschaal uit Zuidoost Azië. Deze klanken kunnen ons in een heerlijke ontspanning brengen, maar ook diepe gevoelslagen raken. Al luisterend kun je associaties krijgen met plaatsen over de hele wereld.

Intentie: klank heeft de eigenschap dat je steeds verder met je aandacht naar binnen kunt gaan. Hierdoor maak je een reis naar je innerlijk, die elke keer en voor iedereen anders is. De instrumenten helpen je in een lichte trance of meditatieve staat te raken. Hierdoor ben je even weg van de stress van alledag, en kun je de ratrace even laten voor wat hij is. Klank en trilling brengt je weer thuis in je lichaam, waardoor je de drukte van het dagelijks leven na een klankreis weer beter aan kunt. Tijdens een klankreis kunnen de deelnemers inzichten ontvangen, en er treden regelmatig genezende effecten op. Je kunt dit spontaan laten gebeuren, en je kunt hier vooraf je intentie op richten. Sinds kort werk ik ook met kristallen klankschalen. Deze hebben een wat intensere klank dan de metalen klankschalen. Ze hebben een zeer harmoniserend effect op je stemming, en versterken je intentie.

Klankreis

Klankreis

Een klankreis kan ingezet worden bij snoezelen als klankactiviteit in een verpleeghuis of instelling. Het kan op aanvraag bij u thuis, in een praktijk of cursusruimte, op een verjaardag, personeelsuitje enzovoort. Klankreizen winnen bovendien steeds meer aan populariteit in wellness centra. Een klankreis is vooral een heerlijk cadeautje voor uzelf of een ander. Sinds kort geef ik regelmatig huiskamer klankschalen concerten bij mij thuis in Tilburg. Kijk in de Agenda of je er de volgende keer bij kunt zijn, en wie weet tot ziens!