Werking

De klankschaal dankt zijn werking vooral aan de trilling, die het water in je lichaam in beweging brengt. Het lichaam bestaat voor 80 % uit water dat door de trilling van de klankschaal in beweging wordt gebracht. Dit geeft een grote ontspanning en verlichting bij stress en maakt afvalstoffen los. Dit heeft een heilzame werking op lichaam en geest. 
Omdat stress en vervuiling de voornaamste oorzaken zijn van veel ziekten, kunnen klankschalen bijdragen aan het behouden van een goede gezondheid, maar ook een aanvulling zijn op een reguliere behandeling.
Klankschalen brengen je in een meditatieve staat. De hersenen gaan alfa golven produceren in plaats van de gebruikelijke beta golven (als je alert en wakker bent). De werking van de trillingen van klankschalen brengen je zo in een diepe rust, die je helpt lichamelijke of emotionele ballast los te laten. Mensen zitten tegenwoordig te veel “in hun hoofd” Dat uit zich onder andere in piekeren en je lichaam minder goed kunnen voelen. Een klankschaal behandeling brengt een flinke verschuiving van denken naar voelen. Dit kan een bijdrage leveren aan bewustwordingsprocessen.

Wie regelmatig een klankschaalmassage ondergaat, kan beter in balans blijven in tijden van stress, wat in hoge mate preventief werkt. Klankschalen kunnen je helpen herstellen na ziekte, of om gezond te blijven. Voor een artikel over de werking op de hersenen, lees dit artikel.